Bijna zomeruur: welke invloed heeft dit op jouw huisdier?
- Geplaatst op
- Door Dot
- 0
Volgend weekend draaien we de klok een uurtje vooruit. Dat betekent voor velen onder ons een ferm ochtendhumeur. De ene heeft er al wat meer last van dan de ander maar het heeft sowieso een effect op ons bioritme. En dat geldt ook voor jouw hond, kat of hamster!
Wanneer we de klok een uurtje terugdraaien of vooruit zetten, vergeten we vaak dat onze huisdieren hiervan in de war kunnen geraken. Plots worden ze een uur vroeger gewekt, krijgen ze hun eten op een ander tijdstip, ben jij op een ander moment weg van huis, etc.
Honden vs. Katten
Net zoals voor mensen geldt de regel dat het ene dier hier meer last van heeft dan de ander. Echter is regelmaat een heel belangrijk aspect in de opvoeding van jouw hond.
Honden passen zich over het algemeen wel makkelijk aan, aan hun baasje. Als jij dus weinig last ondervindt van het uur verschil, is de kans groot dat jouw hond hier ook minder problemen van ondervindt.
Katten daarentegen zijn erg aangewezen op het daglicht. Als zij ineens gewekt worden terwijl het nog donker is, of hun eten plots krijgen als het nog volop licht is, raken ze soms in de war.
Hamsters, konijnen en cavia’s ondervinden minder last omdat zij over het algemeen minder aangewezen zijn op hun baasje. Is dat bij jou wel het geval? Zorg dan ook bij hen voor een stapsgewijze overgang.
Een stapsgewijze overgang kan helpen!
Je hebt nog een week alvorens we de klok een uur vooruit draaien. Tijd genoeg dus om jouw huisdier langzaam aan te passen aan dit uur verschil.
In plaats van jouw dier plots een uur vroeger uit zijn of haar warme mandje te halen, kan je ze deze week elke dag een 10-15-tal min vroeger wekken.
Hetzelfde geldt voor hun eetgewoonte. Geef ze elke dag een kwartiertje vroeger hun eten, zo geraken ze komend weekend minder in de war.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...